מודעות להרכבת עדשות מגע תופסת תאוצה רבה בשנים האחרונות, אנו ערים יותר ויותר לתופעה של הרכבת עדשות מגע בקרב אוכלוסיית מרכיבי משקפיים. ההתמקצעות של האופטומטריסטים בנושא החידושים והשיפורים בתחום עדשות המגע הופך זמין כמעט לטיפול בכל בעיה. גם שיתוף הפעולה בקרב רופאי העיניים עם האופטומטריסטים עוזרים לא מעט בשיקול דעת המטופלים לעבור להרכיב עדשות מגע גם בגיל צעיר מאוד. ישנו מגוון רחב של עדשות מגע כגון קשות, רכות, קבועות וחד-פעמיות. עדשות לשימוש רב פעמי שנתי, רב פעמי חודשי, רב פעמי דו-שבועי ועדשות מגע יומיות.
עדשות מגע יומיות תופסות נתח חשוב מאוד מכלל מרכיבי עדשות המגע. בשנים האחרונות אנו ערים לתופעה של מעבר לשימוש חד פעמי בעדשות מגע אם זה שימוש בעדשות יומיות, דו שבועיות או חודשיות. בגלל חוסר הרצון של המרכיבים "להתעסק" בכל הקשור בנקיון העדשות ובעיקר בגלל הנוחות.ועל כן בשנים האחרונות יש מעבר לחומרים מתקדמים יותר ובריאים יותר כמו עדשות מגע מסוג "סיליקון-היידרוג'ל" ששומרות על רמת עבירות חמצן גבוה ומרכיבי לחות מוגברת על מנת לתת הרגשה נוחה למשך כל היום למרכיבי העדשות. העלויות היחסית נמוכות ופערי המחיר המצטמצמים בין עדשות מגע חד יומיות לבין עדשות מגע חודשיות ודו-שבועיות הכוללות תמיסות חיטוי מאפשרות למטופלים בחירה קלה יותר בעדשות החד יומיות. נוחות ההרכבה למשך יום שלם הוא אחד המרכיבים החשובים אצל מרכיבי עדשות המגע לכן החברות המייצרות את עדשות המגע משקיעים בפיתוח ושידרוג העדשות ללא הרף. בשנים האחרונות חברות העדשות החלו בשיווק עדשות מגע מסוג "סיליקון-היידרוג'ל" על מנת לתת מענה לרמת עבירות החמצן בעדשות. רוב החברות מייצרות עדשות מגע חודשיות- לשימוש יומי למשך חודש, לרוב החברות יש אישור FDA לשימוש מתמשך לשבוע הרכבה רצופה. למעשה הפיתוח של עדשות המגע מחומר היידרוג'לי ושידרוגו לחומר סיליקון היידרוג'ל לא היה פשוט, מכיוון שסיליקון הוא חומר הידרופובי ואילו היידרוג'ל הוא חומר הידרופילי והייתה בעיה לשלב את שני החומרים יחד כמו לשלב שמן ומים לחומר אחד. בנוסף העליות היו גבוהות והפיכת המשטח של העדשה ליותר נעימה בעין.מהדבר היה רצוי מאוד כי סיליקון עוזר משמעותית בהגברת עבירות החמצן, אך מנגד סופח משקעים ברמה גבוהה.
מחקרים שנעשו למרכיבי עדשות מגע על רמת שביעות רצון בשעות הרכבה, נוחות ואופטיקה הרגישו שיפור ניכר במעבר לעדשות מסוג סיליקון היידרוג'ל וגם האופטומטריסטים דיווחו על שיפור בבריאות העין, ירידה ברמת האדמומיות בעיניים ושביעות רצון המטופלים.
ששונוב נתנאל אופטומטריסט קליני M.Sc בעל קליניקה למתן שירותי אופטומטריה בתל אביב- אופטינת המרכז לבריאות העין
בוגר בר אילן לתואר ראשון באופטומטריה, בוגר PENSYLVANIYA COLEGE OF OPTOMETRY תואר שני באופטומטריה קלינית.
במסגרת הקליניקה מטפלים ברפרקציות לילדים ומבוגרים התאמת עדשות מגע ופתרונות ראיה מתקדמים.
אופטינת – מרכז לבריאות העין