"כאשר כל האפשרויות האחרות נפסלו, האפשרות שנשארה, עד כמה שתהיה בלתי סבירה, היא הנכונה" (שרלוק הולמס) – תגובת ריבאונד מעדשות מגע

ד"ר ניר ארדינסט, עמית עזריאלי מכהן כחבר ועד המנהל של עמותת לראות ויו"ר החוג לעדשות מגע.

סיפרת לפציינט על כל היתרונות של עדשות מגע מסוג סיליקון הידרוג'ל: מעבר חמצן עצום, פחות משיכה של פתוגנים, מתקדמות יותר, נרטבות יותר, גורמות פחות לאידוי ועוד. הפציינט הרכיב את העדשות ולמרבה ההפתעה הוא מדווח על יובש, חוסר נחות, הרגשת גוף זר והפרשות מרובות ורצון עז לחזור לעדשות מגע הקודמות.
כשפציינט עובר מהרכבה של עדשות הידרוג'ל לסיליקון הידרוג'ל תתכן שכיחות נמוכה של התפתחות תופעה הקרויה "תגובת ריבאונד". תגובה זאת נובעת מהרכבה ממושכת של עדשות מגע בעלי מעבר חמצן נמוך לעדשות בעלי מעבר חמתן גבוה. אפשר למנוע תגובת ריבאונד אם מלכתחילה לא מספקים לפציינט עדשות עם מעבר חמצן נמוך. קרי, בכל התאמה ראשונה של עדשות מגע ראשונה יש להתאים עדשות מגע מסוג סיליקון הידרוג'ל.
"אין צורך להפסיק כלל הרכבה של סליקון הידרג'ל בזמן תגובת ריאבואנד כי היא זמנית והסימנים והסימפטומים יחלפו" (Sweeney D, 2000). זהו ציטוט ממחקרה של דבורה סוונדי שפורסם בגיליון מקצועי בשנת 2000. דבורה סוונדי היא אופטומטריסטית בעלת מינוי של פרופ' חבר. תחום שטח מחקרה נוגע להבנה של פיסיולוגית הקרנית בהשפעה הרכבת עדשות מגע.

דילוג לתוכן