מכתב מרגש שכתב אבא של מטופל הסובל מניסטגמוס מולד: (קיבלתי את רשותו לפרסם את המכתב בעילום שם)

ד"ר מורד ערב טוב!
אני כותב לך מייל זה בשם א' המטייל עכשיו בתאילנד ונהנה במשולש הזהב על גג העולם .
המסע של א' נמשך למעלה מ 22 שנה . א' נולד עם ניסטגמוס והוגדר ככבד ראיה מיד עם היוולדו.
מהיום שניתנה לו דעת הסברנו לו שכשיגדל לא יוכל להוציא רישיון נהיגה ולצבא יאלץ כנראה להתנדב .
למרות זאת כל חייו חלם להתגייס לצבא ,להוציא רישיון נהיגה ולהיות עצמאי כאחד האדם.
במהלך חייו א' טופל ונבדק מדי חצי שנה "במכון מיכלסון למניעת עיוורון".
בנוסף נבדק באופן פרטי ע"י מיטב רופאי העיניים בארץ החל מפרופסור עזרא ,פרופסור נמט ועוד רבים אחרים.
לאף אחד מהם לא הייתה בשורה וכולם היו תמימי דעים שאין מה לעשות – לטעמם א' חייב להשלים עם המגבלה שלו ולהמשיך את חייו.
וא' המשיך. סיים תיכון ,התגייס לצבא ,שירת ארבע שנים כקצין בצה"ל ואף זכה להיות קצין גדודי מצטיין.
כשרצה לצאת לבלות עם חבריו בסופי שבוע, ולא יכל בגלל מגבלת הניידות שלו ,הייתה לכולנו תחושה לא קלה. תחושה זו העיקה עלינו וגרמה לנו כל העת לנסות ולחפש פיתרון.
בחיפושי אחר פתרונות , נחשפתי באינטרנט לנוירו-ויזין לפני כשנה .
תשעה חודשים תמימים לקח לי לשכנע את א' לנסות טכנולוגיה זו. אך הוא ,שכל חייו ידע שאין פיתרון ,מיאן "לבזבז את כספי ואת זמנו" הפחד מאכזבה נוספת גרם לו להנמיך צפיות לאפס .
לפני כחודשיים הוא הסכים והחל לתרגל נוירו-ויזין. כל ביקור במרפאתך ראינו שיפור, שמענו אותך שבע רצון ואופטימי ולמרות זאת טרחנו ,כהרגלנו ,להנמיך ציפיות כדי למנוע אכזבה.
לאחר ביקורנו האחרון במרפאתך ביום חמישי האחרון,(יום לפני הטיול הגדול לתאילנד) נסענו מיד לאופטומטריסט מורשה מטעם משרד הרישוי .
בדיקה אובייקטיבית שנערכה על ידו אישרה את שקבעת וא' קיבל לידיו את הטופס "הירוק" של משרד הרישוי חתום ע"י האופטומטריסט.
אתמול ,לשמחתנו הרבה, קיבלנו אישור סופי חתום ממשרד הרישוי המאפשר לו ללמוד נהיגה ולהוציא רישיון.
זו המתנה היפה ביותר שיכולנו להעניק לא' לרגל שחרורו מצה"ל ולתחילת חייו האזרחיים.
כעת הוא נמצא ,כאמור ,על גג העולם ונהנה שבעתיים בזכות הידיעה שכשיחזור יתחיל ללמוד נהיגה.
כשיחזור מהטיול בעוד כחודש וחצי ,בעזרת השם, נבוא לבקר אותך ולהודות לך באופן אישי.

לסיום מייל זה ,בשם א' ,בשמי ובשם כל משפחתנו, אנו חייבים לך תודה מעומק הלב ומאחלים לך ולמשפחתך שנה טובה ,מתוקה ומאושרת עם הרבה הצלחות.
בברכה ובהוקרה.

דילוג לתוכן