האם תרופה חדשה בשם רזולבין תתן פתרון מתקדם לבעיית עין יבשה?
מחקר חדש תרופה לגבי תרופה אנטי דלקתית רזולבין (RV-D1) הנבדקה בתאי אפיתל של הקרנית מראה שתרופה זו יכולה להוות פתרון משמעותי לבעיית העין היבשה, אולם דרושות מספר שנים עד שהתרופה תכנס לשימוש מסחרי.
סיכום תקציר מאמר מאת דרור דקל
בגיליון היוקרתי Journal of Inflammation פורסם מאמר הקשור לטיפול עתידי של תכשיר בדלקות בעין. המאמר פורסם ע"י חוקרים ישראלים מבית החולים הדסה עין כרם בירושלים . החוקרים שהשתתפו במחקר המרתק הם:
ד"ר ניר ארדינסט, פרופ' חיים עובדיה, ד"ר רן קומאס ופרופ' אברהם סלומון.
מסקנות המחקר (תרגום מתוך תקציר המאמר)
רקע:
מחקר זה העריך את ההשפעות נוגדות הדלקת של תרופה בשם רזולבין ומנגנון הפעולה של הרזולבין בתאים אנושיים של אפיתל הקרנית ( HCE ) .
שיטות:
תאים אנושיים של אפיתל הקרנית הודגרו עם ריכוזים שונים של רזולבין לתקופות זמן שונות. חומצה אולאית(OA ) ודקסאמתאזון ( DM ) שימשו בקרות שליליות וחיוביות בהתאמה. התאים היו מגורים עם משפעלי דלקת בשם polyriboinosinic ( פולי I : C ) . תכולת החלבון ורמות ביטוי הגנים של מתווכי דלקת וציטוקינים נבדקו בזמן אמת בהתאמה.
בנוסף, הביטוי של גורם – κBα המעכב (I- κBα ) הוערך בזמן אמת PCR .
תוצאות :
רמת חלבון TNF- α הפרו ציטוקינים דלקתיים , IL- 6 , IL- 1β ו-IL- 8 גדל באופן משמעותי לאחר גירוי עם פולי אני : ג טיפול רזולביןבריכוז של 1 מיקרומטר ירידה ברמת החלבון של TNF- αל20.76 ± .9.3%
( P 0.05 ) ו-IL- 8-51.15 ± 13.01 % ( P
מסקנות :
התרופה רזולבין עשוי לשמש כחומר אנטי דלקתי חזק בדלקת משטח העין , כפי שהוערכו בתאי אפיתל של הקרנית בתרבית. ההשפעות אנטי דלקתיות של רזולבין היו דומות לאלה של DM, והיו מתווכות באמצעות kappa B גורם גרעיני ( NF- κB ) בתוך התא.
המחק המלא Resolvin drug